-
Kanapki/przekąski
Trójkolorowe kanapeczki
Składniki: 2 ciabatty Czas przygotowania | około 25 minut |
1 | Ciabattę pokrój na kromki i piecz w piekarniku nagrzanym do 200ºC przez około 8 minut, a następnie skrop oliwą z oliwek. 2 | Bruschetta pietruszkowa: Wymieszaj pesto z pietruszki z 1 łyżeczką octu i czosnkiem, posmaruj 1/3 przygotowanych kromek, na górę połóż grillowanego bakłażana, paprykę lub dynię. 3 | Bruschetta z karczochów: Posmaruj bruschettę na 1/3 kromek ciabatty. Na wierzchu ułóż listki radicchio i kawałek filetu z makreli. 4 | Bruschetta truflowa: pozostałe kromki posmaruj pesto truflowym i posyp rukolą. 5 | Na koniec skrop całą wszystkie kanapki odrobina octu białego i posyp orzeszkami pinii. WSKAZÓWKA: Jeśli chcesz, możesz tez wierzch posypać startym parmezanem. |
![]() |