• Kanapki/przekąski

Trójkolorowe kanapeczki

Składniki:

2 ciabatty
2 łyżki  oliwy z oliwek extra virgin*
50 g prażonych orzeszków piniowych
1 łyżeczka Octu winnego białego*
½ słoiczka grillowanych warzyw w oliwie z oliwek*
3 łyżki Pesto al prezzemolo - pesto pietruszkowe*
½ ząbku czosnku przecisnietego przez praskę
5 łyżek Bruschetty z karczochów*
10 małych listków sałaty raddicio
mały filet z makreli
1 słoik Pesto pomidorowego z truflami*
garść rukoli

*produkty LaSelva

Czas przygotowania | około 25 minut

1 | Ciabattę pokrój na kromki i piecz w piekarniku nagrzanym do 200ºC przez około 8 minut, a następnie skrop oliwą z oliwek.

2 | Bruschetta pietruszkowa: Wymieszaj pesto z pietruszki z 1 łyżeczką octu i czosnkiem, posmaruj 1/3 przygotowanych kromek, na górę połóż grillowanego bakłażana, paprykę lub dynię.

3 | Bruschetta z karczochów: Posmaruj bruschettę na 1/3 kromek ciabatty. Na wierzchu ułóż listki radicchio i kawałek filetu z makreli.

4 | Bruschetta truflowa: pozostałe kromki posmaruj pesto truflowym i posyp rukolą.

5 | Na koniec skrop całą wszystkie kanapki odrobina octu białego i posyp orzeszkami pinii.

WSKAZÓWKA: Jeśli chcesz, możesz tez wierzch posypać startym parmezanem.

LaSelva_Bruschette-tricolore(3).jpg