• Makaron tortiglioni 500g BIO

Symbol: 3129

Makaron z pszenicy uprawianej na polach w Toskanii i wyprodukowany przez naszego partnera, również w Toskanii

11.95
szt. Do przechowalni
Zamów w ciągu
a paczkę wyślemy dziś
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 16.8
Odbiór osobisty 0
Paczkomat Inpost 16.8
Kurier 19
Kurier (Pobranie) 23
Dostępność Średnia dostępność
Zostaw telefon

Makaron tortiglioni z ekologicznej pszenicy durum uprawianej w Toskanii. Ziarno jest mielone przez naszych toskańskich partnerów, a następnie przetwarzane na makaron: Zgodnie z tradycyjnym procesem ciasto z semoliny z pszenicy durum i wody jest przeciskane powoli i pod wysokim ciśnieniem przez perforowane krążki z brązu. Silne ciśnienie nadaje makaronowi dużą gęstość, co czyni go niezwykle odpornym na gotowanie. Delikatne suszenie w niskich temperaturach pozwala zachować ważne substancje odżywcze i smakowe.

Czas gotowania 11 minut.


Drożdże: nie zawiera
Gluten: zawiera
Laktoza:  nie zawiera 
Niesłodzone: tak
Weganie: tak


Skład: pszenica durum*, woda, zawiera GLUTEN
*składniki pochodzenia organicznego 


Przechowywanie: Przechowywać w chłodnymi ciemnym miejscu


Średnia wartość odżywcza w 100g

Wartość energetyczna [kj/100g]

1525 kJ

Wartość energetyczna [kcal/100g]

360 kcal

Tłuszcze [g/100g]

1.6g

Kwasy tłuszczowe nasycone [g/100g]

0.5g

Białko [g/100g]

12g

Węglowodany [g/100g]

73g

w tym cukier [g/100g]

2g

Sól [g/100g]

0.03g

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie