-
Makaron spaghetti 500g BIO
Makaron z pszenicy uprawianej na polach w Toskanii i wyprodukowany przez naszego partnera, również w Toskanii
Wysyłka w ciągu | 24 godziny |
Cena przesyłki | 16.8 |
Dostępność | Duża dostępność 17 szt. |
Kod kreskowy | |
EAN | 8053323644125 |
Zostaw telefon |
Spaghetti nr 5 z ekologicznej pszenicy durum uprawianej w Toskanii. Ziarno jest mielone przez naszych toskańskich partnerów, a następnie przetwarzane na makaron: Zgodnie z tradycyjnym procesem ciasto z semoliny z pszenicy durum i wody jest przeciskane powoli i pod wysokim ciśnieniem przez perforowane krążki z brązu. Silne ciśnienie nadaje makaronowi dużą gęstość, co czyni go niezwykle odpornym na gotowanie. Delikatne suszenie w niskich temperaturach pozwala zachować ważne substancje odżywcze i smakowe.
Czas gotowania 11 minut.
Drożdże: | nie zawiera |
Gluten: | zawiera |
Laktoza: | nie zawiera |
Niesłodzone: | tak |
Weganie: | tak |
Skład: pszenica durum*, woda, zawiera GLUTEN
*składniki pochodzenia organicznego
Przechowywanie: Przechowywać w chłodnymi ciemnym miejscu
Średnia wartość odżywcza w 100g
Wartość energetyczna [kj/100g] |
1525 kJ |
Wartość energetyczna [kcal/100g] |
360 kcal |
Tłuszcze [g/100g] |
1.6g |
Kwasy tłuszczowe nasycone [g/100g] |
0.5g |
Białko [g/100g] |
12g |
Węglowodany [g/100g] |
73g |
w tym cukier [g/100g] |
2g |
Sól [g/100g] |
0.03g |