• Risotto z grzybami 250g BIO

Symbol: 3179

Ryż Carnaroli ze swoimi dużymi, spiczastymi ziarenkami jest uprawiany w Piemoncie i Lombardii. Ziarenka przechodzą smakiem dodanych warzyw podczas gotowania i mają kremową konsystencję.

15.35
szt. Do przechowalni
Wysyłka w ciągu 24h
Cena dostawy 19
Odbiór osobisty 0
Kurier 19
Kurier (Pobranie) 23
Dostępność Duża dostępność
Zostaw telefon

Ryż Carnaroli ze swoimi dużymi, spiczastymi ziarenkami jest uprawiany w Piemoncie i Lombardii. Ziarenka przechodzą smakiem dodanych warzyw podczas gotowania i mają kremową konsystencję.

Mniej więcej 100g risotto na osobę podsmażyć na oliwie, dodać 200ml płynu (bulion + białe wino) ciągle mieszając, aż do wchłonięcia się cieczy. Po około 20 minutach risotto jest gotowe do spożycia.


Drożdże: zawiera
Gluten: może zawierać śladowe ilości
Laktoza:  nie zawiera 
Niesłodzone: tak
Weganie: tak


Skład:ryż Carnaroli* 91%, grzyby* 3,2%, sól morska, mąka ryżowa*, cebula*, seler*, marchewka*, pietruszka*, por*, oliwa z oliwek extra virgin*, czosnek*, skrobia kukurydziana*, sos Miso*, ekstrakt z drożdży, przyprawy*

 *składniki pochodzenia organicznego 

Przechowywanie: Przechowywać w chłodnymi ciemnym miejscu


Średnia wartość odżywcza w 100g

Wartość energetyczna [kj/100g]

1422 kJ

Wartość energetyczna [kcal/100g]

335 kcal

Tłuszcze [g/100g]

1.1g

Kwasy tłuszczowe nasycone [g/100g]

0.2g

Białko [g/100g]

9.3g

Węglowodany [g/100g]

72.5g

w tym cukier [g/100g]

0.6g

Sól [g/100g]

1.9g

 

Lista alergenów: PDF Document

 

 


Podpis
E-mail
Zadaj pytanie